Recept

Här finns hjälpen för dig som vill dippa men saknar inspiration. Du som vill ta dippandet till en ny nivå har också hamnat rätt. Våra dippmixer ger dig möjlighet att skapa helt nya och oväntade smakupplevelser. Kombinera dina favoritchips eller några väl valda grönsaker med kantarell, sparris, lingon eller rödbeta och känn hur smaklökarna vaknar till liv igen. Vill du ge lite extra smak åt maten, se recepten längre ner på sidan.
Parmesanbakad zucchini

Parmesanbakad zucchini

4 portioner

Ingredienser
2 st zucchini
1 dl parmesan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk färsk vitlök
salt & peppar
olivolja

1 Sätt ugnen på 200°.
2 Dela varje zucchini på längden till stavar.
3 Lägg stavarna i en form klädd med bakplåtspapper.
4 Blanda parmesan och kryddor i en skål.
5 Ringla olivolja över zucchinin. Fördela sedan ut ost- och kryddröran jämt över stavarna.

Passar utmärkt till vår smarriga kantarelldipp!

Rödbetshummus

Rödbetshummus

Recept:
1 burk kokta kikärtor (410g)
Saft från en halv citron
2 msk Gårdschips dippmix rödbeta
4 msk rapsolja
2 msk vatten

Skölj av kikärtorna i kallt vatten. Lägg allt i en bunke och mixa med stavmixer. Servera
hummusen till en god sallad eller som dipp till grönsaker och chips.

LINGONGLASS MED KOLASÅS OCH KAKCRUNCH

LINGONGLASS MED KOLASÅS OCH KAKCRUNCH

Recept:
0,5 l god Alvestaglass ekologiska gammaldags vanilj.
0,5 dl frusna lingon
1,5 msk Gårdschips dippmix lingon
2 msk kolasås
4 havrekakor alternativt McVitie´s Digestive kex.

Blanda vaniljglass, lingon och dippmix i en bunke, ringla i kolasåsen. Ställ in glassmeten i frysen tills den
har frusit igen. Servera med kakcrunch från krossade havrekakor eller McVitie´s Digestive kex.

Kantarellsmör

Kantarellsmör

Recept:
200 g saltat smör
1 msk Gårdschips dippmix kantarell
1 msk hackad krukpersilja

Blanda allt till en smet. Kyl i lämplig form eller servera direkt till en saftig köttbit och ugnsbakade rotfrukter.

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Recept:

3 stora potatisar
1 gul lök
1 msk smör
0,5 l kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
3 msk Gårdschips dippmix sparris

Skala och tärna potatisen i mindre bitar, hacka gullöken. Fräs i smör i en kastrull.
Häll på kycklingbuljong och grädde, vispai dippmixen. Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Ta sedan av kastrullen från spisplattan och mixa soppan slät. Toppa med baconcrunch och örter.