Mäsinge Lantbruk

Staffan och Hans-Börje har arbetat i över 25 år på Mäsinge Lantbruk. De började jobba ihop eftersom det var ett enklare sätt att hantera deras mjölkkor, men också för att Staffans pappa som tidigare var med i företaget hade traktorer som de använde sig av. Staffans far är idag pensionerad, men Staffans son har anslutit till företaget och odlingen.

Det har odlats potatis här “hela tiden”, i generationer, innan de var födda. “Vi bara fortsatte” säger Staffan och Hans-Börje. “Det här var min farfars gård” säger Staffan.

”Jorden är mycket viktig, men alla delar spelar roll för att det ska bli en bra skörd. Och så lite tur med vädret” säger Hans-Börje och fortsätter ”önskedrömmen är att det regnar mellan kl 2 och 5 på natten för då håller sig ungdomarna inne!”.

Annars då? Hans-Börje går ut och går ibland. Annars försöker han ta det lugnt. Staffan cyklar en del med sin fru och kollar på fotboll. “Jag försöker komma ifrån bonderiet ibland, men det är inte så lätt eftersom det alltid finns något som behöver göras på gården” avslutar Staffan. Förutom jobb har de en till sak gemensamt: Båda gillar Chipotle Chili.

Mäsinge Lantbruk

  • Består av fyra gårdar + arrende av annan mark. Staffans farfar köpte sin gård då den tidigare ägaren gick i konkurs på 30-talet.
  • Hans-Börjes gård är även köpt runt den tiden. Han är uppväxt på sin gård.

Produktion

  • Potatis, raps, säd, konservärtor. Mjölkkor.
  • För Gårdschips: Destiny
Mäsinge Lantbruk
Mäsinge Lantbruk
Mäsinge Lantbruk