Falafel

Falafel

 

4 pers

 

5 dl kikärtor på burk
1 dl fryst, hackad persilja
2 msk tahini
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 grönsaksbuljong
1 tsk spiskummin
1 tsk srirachasås
salt, peppar
olja till fritering

 

Om man inte har tid göra egna så finns det bra i frysdisken i matbutiken

 

1 Blöt upp buljongtärningen i 1-2 msk varmt vatten
2 Hacka gul lök och vitlök grovt

3 Lägg kikärtor, löken, hackad persilja, kryddor, buljongen och srirachasåsen i en bunke.

4 Mixa med stavmixer till en slät massa
5 Rulla falafeln till runda bollar. Använd blöta händer så går det lättare att forma.

6 Hetta upp en panna med olja eller sätt på fritösen.

7  Stek eller fritera till gyllenbrun fin färg.

 

Servera detta gärna med vår sparrisdipp!