Falafel
4 pers
5 dl kikärtor på burk
1 dl fryst, hackad persilja
2 msk tahini
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 grönsaksbuljong
1 tsk spiskummin
1 tsk srirachasås
salt, peppar
olja till fritering
Om man inte har tid göra egna så finns det bra i frysdisken i matbutiken
1 Blöt upp buljongtärningen i 1-2 msk varmt vatten
2 Hacka gul lök och vitlök grovt
3 Lägg kikärtor, löken, hackad persilja, kryddor, buljongen och srirachasåsen i en bunke.
4 Mixa med stavmixer till en slät massa
5 Rulla falafeln till runda bollar. Använd blöta händer så går det lättare att forma.
6 Hetta upp en panna med olja eller sätt på fritösen.
7 Stek eller fritera till gyllenbrun fin färg.
Servera detta gärna med vår sparrisdipp!